Rainwater Wall voor opslag van grote hoeveelheden regenwater

In het kort

De Rainwater Wall (RwW) is een dunne, langwerpige water tank die op het maaiveld staat, vaak direct naast blinde muren van gebouwen, loodsen, scholen en wooncomplexen. In de RwW wordt regenwater opgeslagen afkomstig van nabijgelegen daken. Het in de RwW opgeslagen water kan worden gebruikt voor irrigatie en onderhoud van tuinen, wassen van ramen en vloeren, het vullen van zwembaden etc. Daarnaast kan de tank worden ingezet om grote hoeveelheden water te bufferen zodat tijdens hevige regenbuien overbelasting van het riool wordt voorkomen. Tenslotte kan het water worden gebruikt voor koeling van ruimten waarmee de energierekening drastisch kan worden verlaagd.

RwW doelgroepen

  1. Eigenaren (grootschalig) onroerend goed, woningbouwcorporaties en parkbeheerders
  2. Architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven
  3. Gemeenten en Waterschappen

Voordelen van de aanschaf van een RwW

  1. Waterrekening omdat het gratis opgevangen water gebruikt kan worden voor schoonmaak en doorspoel activiteiten.
  2. Elektriciteit ’s rekening omdat het opgevangen water gebruikt kan worden als opslag voor energie die dan zorgen voor klimaat regulering op bijvoorbeeld werkplekken en voor het opwarmen van water.

 De afmetingen en levensduur

De RwW tank is tenminste 0,8 meter breed, de lengte varieert van 5 – 20 meter en de hoogte tot ongeveer 2,4 meter. Het opslagvolume van de RwW is maximaal 100 m³ afhankelijk van lokale condities zoals de oppervlakte van het beschikbare dak en het regenval patroon.

De constructie wordt vervaardigd van gegalvaniseerde stalen platen die aan elkaar worden bevestigd m.b.v. een bouten en moeren systeem. Een stevig frame zorgt voor de stabilisatie van de constructie en een stevige plastic liner die in de RwW wordt gehangen zorgt ervoor dat de tank 100% waterdicht wordt.

De RwW heeft een geschatte minimale levensduur van 10-15 jaar.

De RwW is modulair en makkelijk in te passen

RwW’s zijn modulair van opzet en de kleur van het gegalvaniseerde staal kan worden afgestemd op elke bestaande situatie. Daarnaast kan vóór de RwW een houten- of bloemen afrastering worden geplaatst waardoor het natuurlijke “groene” karakter van een locatie wordt gehandhaafd of versterkt. Alternatief plan is om een lokale kunstenaar te vragen de afrastering te beschilderen.

Een brochure vindt u hier en klik hier voor nader contact over deze optie.