AAWS Water Wall: Voor opslag van water of energie

In het kort

De AAWS Water Wall is een dunne, lange en hoge tank die naast blinde muren van bedrijven of nabij utiliteitsbouw wordt opgebouwd. De Water Wall heeft twee functies: of om regenwater te benutten, of om warmte op de staan.

Regenwater wordt in de Rainwater Wall (RWW) opgevangen om grijs watercircuits te vullen, Wc’s te spoelen en schoon te maken. Het water wordt ook gebruikt om (binnen) tuinen te irrigeren en water te bufferen om droge zomers te overbruggen.

In geïsoleerde vorm wordt de tank als Energy Water Wall (EWW) aangeboden. Dat werkt als volgt: Met behulp van zonnecollectoren op het dak wordt warmte in het water van de EWW opgeslagen. Het opgewarmde water wordt via warmtewisselaars gebruikt om douchewater op te warmen, ruimten te verwarmen en/of vloeistoffen voor foodprocessing te verhitten. Op die manier bespaart u veel gas, reduceert uw C02 sterk en gaat uw energierekening drastisch omlaag.

Doelgroepen

Onze AAWS Water Walls zijn interessant voor doelgroepen, zoals:

  • Hoveniers die (binnen)tuinen en verticale tuinen beheren veelal in de bebouwde omgeving;
  • Beheerders/eigenaren van onroerend goed en wooncomplexen met centrale verwarmingsvoorzieningen;
  • Sportverenigingen die het gasverbruik willen terugdringen dat nodig is voor het opwarmen van douchewater/vloerverwarming;
  • Industrieën die warmte willen benutten om processen voor te verwarmen (foodprocessing).

Voordelen

Toepassing van de AAWW Water Walls levert de volgende voordelen op:

  • De waterrekening wordt gereduceerd;
  • De energierekening wordt gereduceerd;
  • De uitstoot van C02 wordt geminimaliseerd waardoor actief wordt bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen en verduurzaming van de omgeving.

Modulair en lange levensduur

Water Walls worden vervaardigd van gegalvaniseerde stalen platen die via een bouten/moerensysteem aan elkaar worden gemonteerd. In tanks worden zeer stevige, op maat gemaakte hoezen aangebracht waardoor de tank waterdicht wordt. Dit is een systeem dat al lange tijd wordt toegepast en zich meer dan bewezen heeft. We kunnen daardoor een levensduur garanderen van 10 jaar.

Afmetingen

De AAWS Water Wall heeft een breedte van tenminste 0,8 meter, een lengte van 5 tot 50 meter en een hoogte van maximaal 2,3 meter. Het volume water dat in de tanks kan worden opgeslagen varieert daardoor van 5 tot 100 m3, afhankelijk van lokale condities en grootte van het beschikbare dakoppervlak.

Flexibele set-up

Tanks worden op de wensen van de klant afgestemd (waaronder kleur).Indien gewenst kunnen houten schermen voor de tanks worden geplaatst en verticale begroeiing op de wanden van de tanks worden aangebracht om het milieuvriendelijke karakter van de Water Wall te benadrukken.

Interesse? 

Bent u geinteresseerd in dit product of heeft u vragen over de toepassing? Laat het ons weten.