Rainwater Wall

Wat is het?

De Rainwater Wall (RwW) is een langwerpige, smalle en hoge tank die op het maaiveld staat. In de RwW wordt regenwater opgeslagen afkomstig van nabijgelegen daken.

De tank wordt op maat gemaakt, is modulair van opbouw en wordt direct naast blinde muren van gebouwen, loodsen, scholen of wooncomplexen geplaatst. U kunt de tank gebruiken als afscheiding tussen percelen, de wanden laten begroeien of kiezen tussen een groene- of gegalvaniseerd staalkleurige wand.

Eén RwW kan van 5 tot 50 kuub regenwater bevatten. Het opgeslagen water kan met een slang en/of pomp eenvoudig worden getransporteerd.

Impact klimaatverandering

Klimaatverandering heeft in Nederland tot gevolg dat we vaker worden geconfronteerd met zowel perioden van droogte als perioden van overvloedige regenval. Beide situaties kunnen problemen tot gevolg hebben waarvoor de RwW een oplossing biedt:

  • Droge periodes: buffer regenwater

Perioden van droogte kunnen resulteren in tekorten aan (regen) water en het verbod om tuinen te besproeien, auto’s te wassen, wc’s te spoelen, etc.

Door de RwW te koppelen aan bestaande regenpijpen en het dak, kunnen grote hoeveelheden regenwater voorafgaand aan droge perioden worden opgevangen, gebufferd en nuttig worden ingezet.

  • Natte periodes: voorkom overstroming

Om in natte perioden overstroming van het riool te helpen voorkomen wordt de RwW gekoppeld aan een online weersysteem. Dit systeem signaleert wanneer forse regenbuien optreden. Er wordt dan automatische een klep geopend om water uit de RwW af te voeren naar het riool.

Aangezien op dat moment het riool nog niet overbelast is, kan dit water makkelijk worden geloosd. Breekt vervolgens een heftige bui los, dan kan dit regenwater worden opgeslagen in de RwW die juist is leeggestroomd. Op deze manier kan de RwW u helpen om overstroming te voorkomen en economische schade als gevolg daarvan te minimaliseren.

Voorbeelden toepassingen Rainwater Wall

  • RwW gekoppeld aan daken. loodsen/bedrijfspanen
  • leveren regenwater voor wc en wasmachine
  • opvang water voor verticale wanden
  • opvang water voor (binnen)tuinen van bedrijven
  • etc.

Benut afkoppel- en klimaat subsidies

De overheid, gemeenten en waterschappen bieden steeds vaker afkoppelsubsidies, klimaat- en stimuleringssubsidies aan om uw pand te verduurzamen. Daarmee kan een behoorlijk deel van de RwW-investering worden betaald. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Verlaag kosten waterrekening

Regenwater is gratis dus als u het benut verlaagt u daarmee direct uw waterrekening.  Is uw rioolheffing gekoppeld aan uw waterverbruik, dan kan deze heffing ook worden gereduceerd en betaalt u ook nog eens minder belasting. Een bijkomend voordeel dus.

Interesse? 

Hier vindt u een brochure en bent u geinteresseerd in dit product of heeft u vragen over de toepassing? Laat het ons weten.