De RainWaterWall wordt door Mijn Waterfabriek gedistribueerd

Mijn Waterfabriek, producent van watersystemen voor utiliteitsbouw, bedrijven en consumenten, gaat vanaf heden de RainWaterWall (RWW) aan haar klanten aanbieden.

Johan Bel, directeur van Mijn Waterfabriek over de samenwerking met AAWS: ‘We zien in Nederland een groeiende behoefte om regenwater op te vangen en te benutten. Bedrijven willen hun steentje bijdragen aan verduurzaming en het inzetten van regenwater is relatief makkelijk te realiseren. Normaal wordt regenwater in betonnen tanks onder de grond opgeslagen maar er zijn veel situaties waarin dat lastig wordt. Met name in stedelijke gebieden en bedrijventerreinen, waar ruimte schaars en duur is zijn deze grondtanks niet mogelijk en waren we op zoek naar een alternatief.

Die oplossing wordt nu geboden door de RWW in te zetten.  Het is een dunne, lange en hoge tank die makkelijk langs blinde muren op het maaiveld kan worden geplaatst.  De maten van de tank zijn af te stemmen op de beschikbare ruimte op locatie.  De tank zou bijvoorbeeld ook in parkeerkelders kunnen worden geplaatst.

De tank is modulair van opbouw en kan tussen de 5 en 50m3 water bevatten.   Het opgeslagen regenwater wordt na zuivering ingezet om wc’s te spoelen, auto’s en goederen te wassen en (binnen) tuinen te besproeien.

Johan Bel daarover: ‘We zien dat bedrijven interesse hebben in dit soort regenwater oplossingen uit duurzaamheidsoverweging en om water te sparen. Een toenemend aantal klanten wil regenwater inzetten in combinatie met onze zuiveringsapparatuur, een combinatie die perfect werkt’.

Hier een link naar de Mijn Waterfabriek pagina waarop de RainwaterWall wordt aangeboden.