Click&Fix watertank

Een nieuw tank concept

De Click&Fix watertank is een vrijstaande tank gemaakt van gegalvaniseerde staalplaten van 1 mm en een inhoud die afhankelijk is van het aantal platen dat wordt gebruikt. In de vlakke platen is een innovatief verbindingssysteem verwerkt, waardoor het mogelijk is om dit type watertank snel te vervoeren, op te bouwen en water in op te slaan. De Click&Fix watertank verschilt aanzienlijk van de conventionele  watertank constructie die gebruik maakt van voorgevormde, gegolfde staalplaten in combinatie met veel bouten en moeren.

Voordelen

De Click&Fix tank biedt de volgende voordelen:

  • Geproduceerd tegen lagere kosten omdat bevestigingsmiddelen en walsen van staal niet meer nodig zijn
  • Snel geïnstalleerd en lagere installatiekosten, het is niet nodig om honderden bouten en moeren te monteren en vast te draaien
  • Total Cost of Ownership wordt aanzienlijk verlaagd doordat opslag- en transportkosten aanzienlijk worden verlaagd als gevolg van een ingenieus en compact ontwerp.
  • Toegepast om de impact op het milieu te verminderen: er zijn minder materialen nodig; gewichten worden verminderd en transport kan meer worden gedaan

Afmetingen Click&Fix watertanks

Click&Fix watertanks met een opslagcapaciteit variërend van 10 tot 80 m3 zijn leverbaar, met een variabele hoogte en diameter.

Vergelijking van de totale kosten Click&Fix-tank met de standaard gegolfde watertank

Vergelijking van de Total Cost of Ownership (TC) van een Click&Fix watertank versus de TCO van ‘ouderwetse’ golfplaten watertanks suggereert dat toepassing van de Click&Fix watertanks de kosten van wateropslag met 20 en 30 procent verlaagt.

Gepatenteerde technologie

De Click&Fix watertank maakt gebruikt van een zelf ontwikkeld en gepatenteerd verbindingssysteem. Dat is gedaan om potentiële producenten en distributeurs uit te nodigen om ook in de nieuwe systematiek te investeren en de productie, marketing en verkoop van deze nieuwe generatie tanks lokaal ter hand te nemen.

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie.